Dlouhý nebo krátký - velmi stručný životopis?

Jak správně napsat životopis? Není to tak těžké, jen je potřeba dodržet základní body.

Re: Dlouhý nebo krátký - velmi stručný životopis?

Příspěvekod Bilík v 01 úno 2010, 16:17

lukinluki píše:
panák píše:
Bilík píše:
lukinluki píše:Zajímaly mě názory personalistů a většina firemních mi řekla, že spíš kratší, že to stejně pořádně nečtou (po pravdě - oni jsou spíš jakýmsi firewallem, aby ředitele nebo management neotravovalo moc zájemců). Trochu lépe čtou prý agenturní, ale od té doby jsem posílal už jen strukturovaný stučný CV.

No a podle čeho tedy vybírají? Když to nečtou?

No podle toho, KOLIK je v příloze. :lol: :lol: :lol:

JJ, taky částečná pravda - prachy v době krize a tím druhotné platební neschopnosti hrají prim.
Vždyť píšu, že personalista ve firmě je firewallem, aby moc uchazečů neotravovalo lidi z vedení, kteří rozhodují o penězích ;)

AHáá, já vlastně "Nechcu slevu za darmo", že jo. Makat za 10000 hrubého a ještě dát KOLIKy v příloze :111:
Bilík
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod linha v 04 úno 2010, 10:15

Dneska se těmto lidem říká ředitel pro lidské zdroje. Ale k životopisu. Měl by to být tzv. strukturovaný životopis, to znamená, že prioritou je vypsat veškerá vzdělání a předvhozí zaměstnání. Slohová práce ( životopis babičky nikoho nezajímá) na několik stránek, je k ničemu.
linha
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod Jenika v 09 úno 2010, 11:25

Krátký, nebo dlouhý životopis, toť otázka, ale určitě spíš záleží na obsahu :OOO: a taky na tom, kam to posílám. Např. když hledám práci jako chůva, tak nebudu sáhodlouze psát, že mám barmanský kurz, ale seženu si nějaké hodnocení od kamarádů, co mají děti. Životopis by měl zaujmout, protože to je moje první vizitka do té firmy,kam to posílám. Hlavně psát pravdu, protože na pohovoru si to stejně proklepnou :-):-)
Jenika
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod nigrinka v 09 úno 2010, 15:21

panák píše:Co myslíte, je lepší napsat sáhodlouhý životopis nebo raději zvolit co nejkratší formu a takříkajíc nenudit? Vítány jsou především názory personalistů, jak na životopisy nahlížejí.

Když někoho přijímáme životopis max 2 stránky je adekvátní. Pokud tam tedy nejsou rozepsané sebemenší detaily. Na dvě stránky životopis by měl být řazen do odstavců, neboť souvislý text nudí a lidé ho automaticky přestávají vnímat. Nezapomínat odstavce, prázdné řádky, či různorodé písma, odrážky atd..... udělat ho zajímavý.

Životopis by měl být vyhotoven dle pozice o kterou se ucházíte. Tudíž na každou pozici je třeba životopis trošku upravit. Např. přidat info o prováděné práci, či naopak ubrat a rozepsat se o znalostech a dovednostech..
nigrinka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod Bilík v 09 úno 2010, 18:01

Jenika píše:Krátký, nebo dlouhý životopis, toť otázka, ale určitě spíš záleží na obsahu :OOO: a taky na tom, kam to posílám. Např. když hledám práci jako chůva, tak nebudu sáhodlouze psát, že mám barmanský kurz, ale seženu si nějaké hodnocení od kamarádů, co mají děti. Životopis by měl zaujmout, protože to je moje první vizitka do té firmy,kam to posílám. Hlavně psát pravdu, protože na pohovoru si to stejně proklepnou :-):-)

Byl jsem v DHL, před příchodem vedoucího, personalista vysekl poklonu, že tak profesionálně zpracovaný životopis - formálně i obsahově - za léta neviděl. Ha, ha, ačkoli jsem všechny požadavky splňoval, vybrán jsem nebyl. A v tom je ten průser, že prostě nemám zpětnou vazbu :ssss: :ssss:
Bilík
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod Jenika v 12 úno 2010, 10:28

Bilík píše:Byl jsem v DHL, před příchodem vedoucího, personalista vysekl poklonu, že tak profesionálně zpracovaný životopis - formálně i obsahově - za léta neviděl. Ha, ha, ačkoli jsem všechny požadavky splňoval, vybrán jsem nebyl. A v tom je ten průser, že prostě nemám zpětnou vazbu :ssss: :ssss:

To víš, zřejmě tu práci dostal nějaký příbuzný od někoho z vedení firmy.
Jenika
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod Evana123 v 13 úno 2010, 19:39

Jenika píše:
Bilík píše:Byl jsem v DHL, před příchodem vedoucího, personalista vysekl poklonu, že tak profesionálně zpracovaný životopis - formálně i obsahově - za léta neviděl. Ha, ha, ačkoli jsem všechny požadavky splňoval, vybrán jsem nebyl. A v tom je ten průser, že prostě nemám zpětnou vazbu :ssss: :ssss:

Nebo se prostě přihlásilo na tu pozici víc kvalitních lidí. Průšvih je v tom, že na místa, která jsou běžně pro lidi se středním vzděláním (např. podatelna) se přihlásí 50 vysokoškoláků. To pak středoškolák nemá šanci a musí se poohlížet po mnohem nižší pozici. Je to fakt šílené!!! Kdy to skončí???
Evana123
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod nigrinka v 28 úno 2010, 10:28

Bilík píše:
Jenika píše:Krátký, nebo dlouhý životopis, toť otázka, ale určitě spíš záleží na obsahu :OOO: a taky na tom, kam to posílám. Např. když hledám práci jako chůva, tak nebudu sáhodlouze psát, že mám barmanský kurz, ale seženu si nějaké hodnocení od kamarádů, co mají děti. Životopis by měl zaujmout, protože to je moje první vizitka do té firmy,kam to posílám. Hlavně psát pravdu, protože na pohovoru si to stejně proklepnou :-):-)

Byl jsem v DHL, před příchodem vedoucího, personalista vysekl poklonu, že tak profesionálně zpracovaný životopis - formálně i obsahově - za léta neviděl. Ha, ha, ačkoli jsem všechny požadavky splňoval, vybrán jsem nebyl. A v tom je ten průser, že prostě nemám zpětnou vazbu :ssss: :ssss:

Také jsem zkoušela DHL a později zjistila, že je to rodinná firma... takže pokud tam někoho dobře neznáš, nemáš vážně šanci a to si mě pozvali dvakrát, pokaždé na jinou pozici... že se s těma konkurzy vůbec dělají
nigrinka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod nigrinka v 28 úno 2010, 10:30

Evana123 píše:
Jenika píše:

Nebo se prostě přihlásilo na tu pozici víc kvalitních lidí. Průšvih je v tom, že na místa, která jsou běžně pro lidi se středním vzděláním (např. podatelna) se přihlásí 50 vysokoškoláků. To pak středoškolák nemá šanci a musí se poohlížet po mnohem nižší pozici. Je to fakt šílené!!! Kdy to skončí???

Já si ale nemyslím, že například na Podatelnu vyberou vysokoškoláka. Nepodceňujme se my středoškoláci. Zaměstnavatel se bude bát, že mu vysokoškolák brzy odejde za lepším... Tak to vidím já
nigrinka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod linha v 03 bře 2010, 05:33

Jak napsat životopis, takových návodů je spousta. Ale nikdo ještě neporadil, jak napsat životopis, aby přijmuli člověka staršího padesát let.
linha
Pokročilý
Pokročilý

PředchozíDalší

Zpět na Jak správně napsat životopis